Drinkbak Border Collie

Water is de belangrijkste leven ondersteunende hulpbron op onze planeet en hierdoor is een goede drinkbak voor jouw Border Collie nodig. Water zorgt ervoor dat ons menselijk lichaam en dat van onze huisdieren goed kunnen functioneren. Alle planten en dieren hebben water nodig om te overleven. Al onze belangrijkste lichaamsfuncties hebben water nodig, en als we niet genoeg water binnenkrijgen, zullen we sterven. Een van de redenen waarom water zo belangrijk is voor het overleven van mens en dier, is dat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat. Het lichaam van de hond bestaat voor 80% uit water, een hoger percentage dan het menselijk lichaam, dat voor 60% uit water bestaat. Een goede drinkbak waar jouw Border Collie makkelijk en veel uit kan drinken is dus essentieel. 

drinkbak hond

Genoeg water in de drinkbak? 

Hoewel we allemaal weten hoe belangrijk water is om te overleven (voor vele andere redenen dan drinken, zoals wassen en koken), passen we niet altijd ons gedrag aan om ervoor te zorgen dat we dagelijks voldoende water drinken, en hetzelfde geldt voor onze huisdieren, kijk goed hoeveel water er in de drinkbak van jouw Border Collie zit en hoeveel hij er dus uit gedronken heeft. Wanneer er nog veel water in de drinkbak zit zorg er met onderstaande tips voor dat jouw Border Collie meer water binnen krijgt. 

Vers water in de Border Collie drinkbak

Zorg altijd voor vers, schoon water in de Border Collie drinkbak om te drinken, zowel binnen als buiten. Schoon water is vooral belangrijk voor katten, die hun waterbak vaker willen vervangen dan een hond. Veel dieren drinken liever bewegend water, vooral katten en honden. Er zijn verschillende drinkbakken voor Border Collies met bijvoorbeeld een fontein waaruit je op Bol.com kunt kiezen. Zo kan je kiezen uit enkele, dubbele, verhoogde, diverse materialen en merken. Genoeg keus om een ideale drinkbak voor jouw Border Collie te vinden.