Border Collie reu

De meeste mensen die een fokker benaderen voor een Border Collie hebben een duidelijk idee of ze een Border Collie reu of een teef willen. Dit kan een zeer belangrijke factor zijn bij de keuze van een puppy. Hoewel mannelijke en vrouwelijke puppy’s op de leeftijd van acht weken nog niet veel van elkaar verschillen, is er tegen de tijd dat ze volwassen zijn wel een duidelijk onderscheid tussen de twee geslachten. Nu de voordelen voor de gezondheid van het intact laten van de geslachtsklieren die geslachtshormonen produceren bij het ongedekt laten (of helemaal niet ongedekt laten) steeds bekender worden, zijn de verschillen tussen de Border Collie reu en teef over het algemeen duidelijker.

border collie reu

Lichamelijke verschillen Border Collie reu 

Over het algemeen zullen Border Collie reutjes uit één nest uiteindelijk groter zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers. Ze zullen meestal groter worden en een zwaarder gestel hebben. Natuurlijk varieert dit als we kijken naar honden uit verschillende nesten. Sommige ouders kunnen klein zijn en andere groot. Bijgevolg kunnen sommige teven groter zijn dan reuen, puur door de genetica. Natuurlijk zullen reuen er mannelijker uitzien, vooral als ze geslachtsklieren hebben die geslachtshormonen produceren. Ze zien er dikker uit: bredere hoofden, diepere borstkassen, sterkere lichamen, die kijk naar mij houding en een alerte, plumeau staart. Het is de bedoeling van de Border Collie reu dat ze eruitzien alsof ze de baas zijn over hun territorium.

Gedragsmatige verschillen Border Collie reu

 Er zijn enkele algemene gedragskenmerken van zowel mannelijke als vrouwelijke Border Collies. Het is ook belangrijk te onthouden dat sommige foklijnen een temperament hebben dat beter is dan andere. Border Collie Reuen hebben de neiging om meer genegenheid te willen dan teefjes en vertonen meer aanhankelijk gedrag. Ze zijn vaak opdringeriger en zullen u vaak porren voor aandacht. Ze zijn vaak knuffeliger. Naarmate een reu ouder wordt, zal hij eerder zijn puppyachtige uitbundigheid behouden dan teefjes, die gereserveerder en afstandelijker worden. Vaak (maar niet altijd) zullen Border Collie reuen meer gemotiveerd zijn door voedsel dan teven. Dit heeft duidelijke trainingsvoordelen.

In het algemeen

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel sommige gedragskenmerken hard wired zijn in onze huisdieren, de Border Collie reu een zeer aanpasbaar en kneedbaar ras is. Ik ben geneigd te geloven dat je door opvoeding en goede training van je hond kunt maken wat je wilt. Problemen bij honden worden meestal veroorzaakt door mensen. Vaak komt het door een gebrek aan begrip of een gebrek aan consequentie. Het kiezen van een puppy met ouders die een goed temperament en een goede bouw hebben is slechts het eerste hoofdstuk van het verhaal. De rest is aan de familie van de pup. Voor meer informatie over de Border Collie reu klik hier. 

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden