Border collie kennel

Je wil een Border Collie puppy in jouw leven en hebt besloten om een rashond te nemen van een Nederlandse kennel. Je hebt de rassen onderzocht en weet wat je wilt, en besproken dat een nieuwe puppy jouw huishouden zal komen versterken met de rest van het gezin. Maar waar begin je met het vinden van die speciale nieuwe puppy om je leven mee te delen? Je wil misschien een raszuivere border collie, maar pas op; er zijn veel rashonden van slechte kwaliteit in omloop, velen met genetische problemen als gevolg van slechte fokpraktijken of gewoon onwetendheid. Om erachter te komen of je een border collie kennel kunt vertrouwen zijn er een aantal vragen die je kunt stellen.

Border Collie Kennel vragen

De volgende vragen gaan die je moet stellen in het kennel over de Border Collie, gaan we behandelen in het vervolg van dit artikel

  • Hoe lang fok je al border collies en welke andere rassen heb je gefokt?
  • Heeft dit ras aangeboren gebreken?
  • Voer je genetische testen uit?
  • Heb je de ouders van de puppy’s en kan ik ze ontmoeten?
  • Vanaf welke leeftijd kan ik een puppy mee naar huis nemen?

Border Collie Kennel vraag: Hoe lang fok je al Border Collies

Je vraagt dit omdat je iemand wilt vinden met ervaring en toewijding aan de gezondheid en het welzijn van hun ras. Als een border collie fokker van een kennel in Nederland keer op keer van ras wisselt en populaire rassentrends volgt, is het waarschijnlijk dat hij het fokken als een zakelijke aangelegenheid benadert. Het is waarschijnlijk dat er weinig aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de honden die ze fokken en hun toekomst. Stel deze vraag dus zeker in het Border Collie kennel. 

Border Collie Kennel vraag: Heeft dit ras aangeboren gebreken?

Alle hondenrassen hebben wel eens problemen. Een van de meest voorkomende bij border collies is heupdysplasie, maar er zijn andere genetische problemen zoals TNS, CEA, CL, epilepsie en kanker waar sommige puppy’s meer aanleg voor hebben. Als een kennel je niets vertelt over de border collies, of dat ze het niet weten, begin dan te rennen. Een goede fokker vertelt je alles, van allergieën tot hangende oren want ze geven om het welzijn van hun border collies.

border collie kennel

Border Collie Kennel vraag: Voer je genetische testen uit op TNS, CEA en CL?

Voor elk van deze erfelijke ziekten bestaat tegenwoordig een genetische test die Nederlandse kennels kunnen doen om zo te weten te komen hoe gezond hun border collies zijn. Een verantwoordelijke fokker kan je vertellen of zijn honden normaal/helder, aangetast of drager zijn. Niet alleen dat, maar ze moeten ook in staat zijn om u het bewijs van hun testen te laten zien. Meestal zal een fokker een fotokopie van de genetische testresultaten van de vader en de moeder in de puppyverpakking bijsluiten, een geweldige garantie voor u als koper. Jouw border collie puppy kan drager zijn, dit heeft geen invloed op hem, het is alleen een probleem als je van plan was met jouw border collie puppy te fokken. Belangrijk om er dus achter te komen in het Border Collie Kennel of de honden gezond zijn. 

Border Collie Kennel vraag: Heb je de ouders van de puppy en kan ik ze ontmoeten?

Dit is een strikvraag, want de moeder zal altijd bij de border collie kennel zijn, tenzij ze tijdens het werpen is gestorven. De meeste goede Border Collie fokkers bezitten meestal niet de reu, tenzij ze die uit het buitenland of van een andere kennel hebben meegebracht. Goede fokkers zoeken naar de best mogelijke match voor hun teven. Het antwoord op deze vraag vertelt je of de fokker gewoon een paar honden heeft waar ze keer op keer mee fokken. Blijf uit de buurt van dit soort fokkers, want ze zijn alleen geïnteresseerd in het geld. Als je de moeder ontmoet, kan ze angstig zijn in de buurt van haar pups, maar kalm en vriendelijk weg van hen, met een goed temperament.

Border Collie Kennel vraag: Vanaf welke leeftijd mag ik mijn nieuwe puppy mee naar huis nemen?

Voor alle rassen is de minimumleeftijd waarop een puppy van zijn nestgenoten en moeder wordt gespeend acht weken en ouder. Ga niet in zee met een Border Collie fokker die nieuwe puppy’s naar huis stuurt uit het kennel als ze pas vijf of zes weken oud zijn. Als je deze vragen stelt en tevreden bent met de antwoorden, ben je op weg om een nieuwe Border Collie puppy te bezitten. Voor meer informatie over kennels en meer info over het opvoeden en verzorgen van de border collie zelf, raden we het Border collie Handboek aan

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden