Border Collie muilkorf

Het idee om jouw border collie een muilkorf om te doen kan verontrustend zijn. Je kunt je afvragen of je huisdier kan drinken, hijgen, of zelfs ademen terwijl hij een hondenmuilkorf draagt. Is dit pijnlijk of wreed? Misschien denk je dat een muilkorf de beste optie is voor de situatie van jouw hond, maar hoe beslis je dat? Er zijn bepaalde situaties waarin een muilkorf zeer nuttig kan zijn, en soms zijn ze zelfs noodzakelijk, maar er zijn andere scenario’s waarin een muilkorf absoluut de verkeerde keuze is. Er zijn zo veel vragen over dit emotioneel beladen onderwerp. Er zijn enkele geschikte momenten waarop een muilkorf voor jouw border collie kan of moet worden gebruikt:

border collie muilkorf

Wanneer muilkorf gebruiken bij Border Collie? 

Je kan een muilkorf gebruiken bij jouw border collie bij de volgende situatie. Wanneer jouw border collie moet worden behandeld of onderzocht door jouwdierenarts voor een onverwachte aandoening. Of als je collie thuis moet worden behandeld voor een verwonding. Als er een goede kans dat ze zal bijten tijdens de procedure, zal ze moeten worden gemuilkorfd voor ieders veiligheid. Muilkorven moeten zo nodig worden gebruikt voor noodgevallen of onvermijdelijke procedures. Als jouw border collie een muilkorf moet dragen voor routine verzorging of verzorging, heb je wat tegen-conditioneringswerk te doen om haar te helpen van deze gebeurtenissen te leren houden (of ze in ieder geval met plezier te tolereren)!

Openbare veiligheid 

Een muilkorf is een geschikt hulpmiddel als je weet dat jouw border collie zou kunnen proberen een peuter te bijten die haar haastig omhelst. Of bij een goedbedoelende hond persoon die volhoudt dat “alle honden van me houden,” Daarnaast kan dit handig zijn bij een loslopende hond die opspringt om hallo te zeggen. Zelfs als jouw border collie is aangelijnd, ben je nog steeds verantwoordelijk (en zij zal in grote problemen komen) als ze iemand bijt die haar ruimte binnendringt. Door haar een muilkorf om te doen als je haar meeneemt in het openbaar, hou je iedereen veilig (en haar uit de problemen!). Het houdt ook mensen op afstand, omdat ze (vaak terecht) denken dat jouw border collie die een muilkorf moet dragen liever niet sociaal is.

Border Collie Muilkorf bij Noodgevallen

Elk dier dat pijn heeft kan bijten en hierdoor is een muilkorf een oplossing voor jouw border collie in pijn. Als jouw border collie gewond is en verplaatst of behandeld moet worden, is het sterk aan te raden om haar een muilkorf om te doen. Dit zal natuurlijk gemakkelijker zijn en minder stressvol voor iedereen tijdens een toch al stressvolle gebeurtenis als je de tijd hebt genomen om de Border Collie ervan te overtuigen dat een muilkorf handig is op dat moment.

Border Collie Muilkorf kopen

Als je een Border Collie Muilkorf wil kopen, hierbij een overzicht van de bestverkochte op Bol.com