Border collie x labrador

Border collie x labrador honden zijn intelligent, actief en liefdevol. Borador puppy’s en volwassenen hebben veel tijd, aandacht en training nodig om gelukkig te blijven. Maar de beloning is enorm als je er de nodige moeite in steekt. Vandaag bekijken we de voor- en nadelen van het opvoeden van een Border collie x labrador honden puppy.  Deze mis is middelgroot tot groot, en komt meestal met een zwarte of zwart-witte vacht. Border collie x labrador kruisingen zijn zeer geschikt voor gezinnen die veel tijd buiten doorbrengen. Het ras zal het geweldig vinden om nieuwe trucjes te leren en hun tomeloze energie kwijt te raken, maar ze zijn niet het meest geschikt voor het meer kalme huishouden!

Temperament Border collie – labrador kruising

Het kruisen van hondenrassen is niet nieuw. In feite wordt er al eeuwenlang gekruist. Maar het duurt vele jaren om een apart ras te creëren dat wordt erkend en geregistreerd. In plaats van het traditionele fokken, creëren individuen nu “designer rassen” door het mengen van twee raszuivere honden. Ontworpen honden worden meestal genoemd op basis van de rassen die worden gebruikt voor de paring. In het geval van een Border collie x labrador honden een Border Collie en een Labrador. Net als veel van de andere designer rassen, is de Borador ontstaan in de laatste 10 tot 20 jaar in Noord-Amerika. Door het kruisen van de beminnelijke Labrador met de hardwerkende Border Collie, hoopten fokkers het beste van beide werelden te krijgen – een intelligente, energieke, en mensgerichte hond die geschikt is voor bijna elke rol.

border collie x labrador

Border collie x labrador – Kleuren

Terwijl Labradors worden gezien met een effen gele, bruine, of zwarte vacht, neemt deze Border collie x labrador honden mix vaak de duidelijke dubbele of tri-kleuring van de Border Collie aan. Je kunt ook eindigen met een prachtige zwarte Lab Border Collie mix. Zwart is een dominante vachtkleur, dus de zwarte Labrador Border Collie mix is een van de meest voorkomende kleuren. Dit kan in een effen vorm zijn, of in een tweekleurig patroon, zoals een witte en zwarte Labrador Border Collie kruising.

Borador Verzorging en verharen

De Border Collie ouder kan een lange of korte vacht hebben. Labradors zullen een korte dichte vacht hebben. Jouw Border collie x labrador honden mix kan daar ergens tussenin zitten. Beide ouderdieren staan erom bekend dat ze het hele jaar door verharen, en in het warmere jaargetijde ook veel. Dus, verwacht veel vacht rond jouw huis te vinden als je er een heeft. Gebruik een borstel met varkenshaar of een speldenborstel voor de vachtverzorging, één of twee keer per week, en gebruik een slicker borstel om de vervilte vachten die u ziet te verwijderen. Vooral als uw hond veel tijd buiten doorbrengt. Het kan nodig zijn om vaker te borstelen als de verharing bij de Border collie labrador kruising het hevigst is.

labrador x border collie

Border Collie Labrador Mix – Temperament

De Border collie x labrador honden kunnen een aantal zeer unieke en positieve persoonlijkheidskenmerken erven van hun ouderrassen. Om te beginnen zijn Border Collies zeer intelligent. Labradors gedragen zich misschien meer als peuters, en hebben zelf ook een flinke dosis slimheid. Wat echt opvalt aan hen is hun vriendelijkheid, vrolijkheid, en over het algemeen gemoedelijke houding. Labrador border Collie kruisingen zijn over het algemeen vriendelijk, attent, liefdevol, en relatief gemakkelijk te trainen. Vooral omdat de Labradors de behoefte om te behagen hebben. Wil je meer weten over het opvoeden en verzorgen van de border collie of een mogelijke kruising, klik dan hier! Bij vragen over de border collie kan je altijd mailen naar info@bordercollieblog.nl. 

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden