Border Collie prijs

In dit blog alles over de prijs van een Border Collie. Misschien overweegt je een Border Collie als jouw volgende hond. Natuurlijk, het is een prachtig hondenras. Maar kan je een Border Collie opvoeden? Passen ze in jouw budget? Wat is de prijs van een Border Collie pup? Een Border Collie pup van gerenommeerde fokkers kost gemiddeld zo’n 600 tot 1.200 euro, afhankelijk van de locatie en reputatie van de fokker. Showkwaliteit Border Collie puppy’s van kampioensafstamming kunnen je zo 5000 euro kosten. Het eerste jaar van het opvoeden van een Border Collie puppy kan je ongeveer 1.800 tot 3.000 euro kosten, wat alle noodzakelijke items zoals voedsel, speelgoed, dierenartsbezoeken, huisdierverzekering, trainingskosten en meer dekt. Al met al kan de prijs van een eerste Border Collie snel en flink oplopen. 

Gemiddelde prijs van Border Collie Puppy’s

Een Border Collie pup prijs ligt in Nederland ergens tussen de 600 en 1.200 euro. In sommige gevallen lopen de prijzen op tot 5000 euro. Dan heb je meestal voor rond de 1000 euro een Border Collie met stamboom en rond de 600 euro eerder een Border Collie zonder stamboom. Net als bij elke andere rashond zijn er veel factoren die de prijs van een Border Collie puppy bepalen, zoals de reputatie en afkomst van de hond, de locatie en reputatie van de fokker, de nestgrootte, en nog veel meer.

border collie prijs

Prijs onderhoud en aanschaf Border Collie in tabel

Hier is een voorbeeld van een tabel met geschatte prijs voor een Border Collie, inclusief aanschaf, voeding, benodigdheden en dierenartsbezoeken. Houd er rekening mee dat deze prijzen kunnen variëren op basis van je specifieke situatie en in werkelijkheid hoger of lager kunnen zijn, afhankelijk van verschillende factoren. Het is altijd verstandig om bij specifieke border collie fokkers, dierenartsen en winkels prijzen op te vragen om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de kosten die je kunt verwachten bij het aanschaffen en verzorgen van een Border Collie.

KostenpostGeschatte prijs
Aanschaf€500 – €1500
Voeding (1 jaar)€300 – €600
Voerbakken€20 – €50
Halsband en riem€20 – €50
Bench of kussen€50 – €150
Speelgoed€20 – €50
Halsband en riem€20 – €50
Voerbakken€20 – €50
Vaccinaties en ontworming€100 – €300
Jaarlijkse controles€50 – €150
Vlooien- en tekenbehandeling€100 – €200
Sterilisatie/castratie€200 – €500
Training en socialisatie€200 – €500 (gemiddeld)

 

Border Collie prijs bij Adoptie 

Je kunt een Border Collie pup voor een adoptie prijs van ongeveer 100 tot 400 euro van een asiel krijgen. Deze kosten kunnen verschillen afhankelijk van waar je woont, het type redding waar je een hond van adopteert (stadsasiel of particuliere redding organisatie). Deze adoptie kosten omvatten meestal de castratie of sterilisatie van de hond. Sommige redding organisaties bieden lessen aan voor basis manieren training tegen gereduceerde prijzen van rond de 100 euro zodat je relatief goedkoop jouw Border Collie kunt trainen omdat zo de kans op terug brengen kleiner wordt.  

Premium Border Collie Puppy’s prijzen

Premium puppy’s zijn de puppy’s uit de kampioenslijn (d.w.z. dat de ouderhonden en mogelijk de grootouderhonden de ideale normen van het Border Collie ras perfect hebben weergegeven) en puppy’s van gerenommeerde fokkers, dit zie je terug in de prijs van de Border Collie. Deze puppy’s kosten meestal meer dan 1.000 euro. Ze worden wekelijks goed geëvalueerd om te zien hoe ze zich lichamelijk, sociaal en intellectueel ontwikkelen. Dit garandeert dat ze de hoogste normen van het Border Collie ras zullen vertonen. Vaak hebben deze Border Colli’s een stamboom. In sommige gevallen kunnen de puppy’s van zeer goed gefokte en hoog aangeschreven honden tot wel 5.000 euro kosten. Meestal fokken deze ouderdieren maar één of twee keer en meestal pas als ze 3 tot 4 jaar oud zijn en dit is terug te zien in de prijs van de Border Collie. 

Trainingskosten

Je zou kunnen denken dat Border Collies, omdat ze het intelligentste hondenras van allemaal zijn, gemakkelijk af te richten zijn, maar het is goed om op training te gaan, de prijs hiervan verschilt. Border Collies moeten nauwkeurig worden getraind. Het is altijd beter als u ze kunt trainen met professionals die meer dan wie ook op de hoogte zijn van trainingsmethoden en -tips. De gemiddelde kosten van hondentraining voor Border Collies bedragen 20 tot 100 euro per les. Een goed getrainde Border Collie kan ongeveer 1000 woorden begrijpen en zal snel reageren op eenvoudige gebaren en signalen van hun trainers. Ze hebben echter de neiging zich te vervelen of koppig te worden en zullen proberen de trainer te slim af te zijn. Voor meer informatie over de Border Collie prijs, het opvoeden en verzorgen, raden we het Border Collie Handboek, aan.

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden