Border Collie halsband

Border Collies staan algemeen bekend als de beste vriend van de mens. Als je deze beste vriend hebt, is het altijd goed om voorzichtig met hem om te gaan en hem op verschillende dingen te trainen. Halsbanden worden meestal gebruikt bij het omgaan met en trainen van de border collie. Je krijgt echter niet zomaar een halsbandmaat voor jouw hond. Je moet de halsbandmaat vinden die bij jouw hond past. Of je nu jouw oude halsband van jouw Border Collies wil vervangen of een hondenhalsband en een bijpassende riem voor jouw puppy wil aanschaffen. Je moet goed weten welke halsband goed is voor jouw Border Collie. Dat vertellen we je in dit blog. 

Reguliere Halsband Border Collie 

Dit is een eenvoudige riem gesp Border Collie halsband die je meestal ziet bij honden. Ze zijn de meest populaire en werken precies zoals ze bedoeld zijn indien goed gebruikt. Je kunt ze vinden in bijna elke kleur, patroon en materiaal naar jouw wens op bijvoorbeeld Bol.com. Bol.com heeft een groot assortiment aan Border Collie halsbanden en andere spullen die je nodig hebt als je een Border Collie in huis neemt. 

border collie halsband

Wurgketting Halsband Border Collie

Gebruik nooit een van deze Border Collie halsbanden in het dagelijkse leven, tenzij het absoluut moet. Als je hond constant aan de lijn trekt en je kunt je Border Collie gewoon niet vasthouden, probeer dit type halsband dan eens, maar gebruik hem alleen om je hond te trainen niet te trekken. Verstikking halsbanden voor Border Collies kunnen bij langdurig gebruik echte schade aanrichten bij een hond.

Metalen Prong Halsbanden

Deze hondenhalsband voor Border Collies lijkt meer op een middeleeuws martelwerktuig dan een hondenhalsband. Het basisidee achter dit ding is dat wanneer een hond aan de lijn trekt, de tanden de hond in de nek prikken en hem ontmoedigen om te trekken. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, ben ik persoonlijk tegen deze dingen. Als je echt een halsband nodig hebt die dit systeem heeft voor jouw Border Collie, blijf dan bij de wurgketting.

Tuigje

Niet echt een Border Collie halsband, maar het dient in wezen hetzelfde doel. Sommige eigenaars verkiezen een tuigje boven een halsband omdat het geen druk uitoefent op de nek van de hond wanneer hij aan de leiband begint te trekken. Ik zou deze halsband aanbevelen als je iets “anders” wilt of als je een Border Collie hebt die problemen heeft met ademhalen of met het nekgebied. Anders zal een gewone halsband en een aangelijnde Border Collie het prima doen.