Border Collie autobench

De veiligste manier om jouw border collie mee te nemen in de auto is in een autobench die met een veiligheidsgordel of op een andere veilige manier aan het voertuig is verankerd. De autobench moet groot genoeg zijn om jouw border collie in te laten staan, zitten, liggen en ronddraaien. Zet de autobench van jouw border collie zo vast dat hij niet verschuift of verschuift bij een abrupte stop.  

border collie autobench

Belangrijke maten autobench Border Collie 

Er zijn verschillende maten autobenchen voor border collies, elk aangepast aan de morfologie van jouw puppy of volwassen Border Collie (maten S, M, L of XL). Om te weten welke autobench maat je moet kiezen, meet je de afmeting tussen het hoofd van de border collie en de grond, de hoogte van de autobench moet minstens 3 cm hoger zijn. Vervolgens is het noodzakelijk de afmeting tussen de neus en de staartbasis te meten. De lengte van de autobench moet 12 cm langer zijn om jouw Border Collie in staat te stellen erin te staan en te bewegen. Natuurlijk moet je ook controleren of de gekozen autobench voor jouw border collie in de kofferbak van jouw auto past.

Welke autobench voor jouw Border Collie? 

Volgens recente crashtests die werden uitgevoerd om de beste transportoplossingen voor honden in auto’s te testen, blijkt qua veiligheid dat de beste autobenches voor border collies metalen benches zijn. Ze zijn ontworpen voor alle soorten en maten honden en blijken stabieler, resistenter en zeer praktisch te zijn. Meestal wordt deze geplaatst in de kofferbak. Om de veiligheid van jouw Border Collie te garanderen, zal het belangrijkste zijn dat de autobench goed is vastgemaakt, geklemd, bevestigd of opgehangen. Doel hiervan is dat deze niet verschuift bij de minste beweging van de auto (remmen, draaien, optrekken). 

Border collie Autobench kopen

Wil je een autobench kopen voor jouw Border Collie? Bekijk hier het grote aanbod autobenches op Bol.com.