Border collie teefje

Van teefjes Border Collies wordt verwacht dat ze meer ontvankelijk en attent zijn voor de gebeurtenissen om hen heen. Desondanks zijn ze ook competitief in alles wat ze doen en vinden ze het leuk om alles voor elkaar te krijgen. Over loyaliteit gesproken, de teefjes hebben de neiging om de toewijding tussen hun baasjes wat langer te ontwikkelen. In het begin bieden ze niet meteen hun vertrouwen aan, maar het zal een prachtige ervaring zijn om daarna hun loyaliteit te winnen. In tegenstelling tot mannelijke Border Collies, die persoonlijk afstandelijk lijken, zijn teefjes zeer ruimtebewust. Vaak zijn ze aanhankelijk, maar ze begrijpen wanneer ze iets moeten doen of moeten stoppen. Ze zijn beleefd en hoffelijk ten opzichte van hun eigenaars en hebben een groot respect voor afstand. Dergelijke aspecten maken border collie teefjes geschikter wanneer je echt een niet-emotioneel afhankelijk maatje nodig hebt.

Border collie teefje – Onafhankelijkheid 

Vrouwtjes / teefjes border collies staan erom bekend dat ze onafhankelijker zijn dan reuen. Wat betekent dit precies? Nou, het betekent dat ze graag alleen gaat liggen, zonder naar je toe te komen voor aandacht, zoals een reu doet. Maar dit betekent niet dat ze je altijd met rust zal laten, ze zal gewoon kieskeuriger zijn met haar momenten. Omdat ze een hechtere band met hun roedelgenoten hebben, kunnen de reuen “behoeftiger” overkomen en verlangen ze meer aandacht dan het border collie teefje. 

border collie teefje

Border collie teef – Dominantie tonen 

Dit is een unieke situatie omdat de mannetjes meestal meer dominantie tonen, maar het zijn meestal de border collie teefjes die uiteindelijk de Alfa van de roedel worden. Dit is belangrijker als je al een andere hond in je huishouden hebt. Als dit je eerste hond is, is het dominantieprobleem niet echt iets om je zorgen over te maken. Als je al een reu hebt, en je kiest voor nog een reu, zul je waarschijnlijk veel problemen krijgen met vechten, en hetzelfde geldt voor twee border collie teefjes. Tegenovergestelde geslachten doen het beter op dit gebied. 

Trainbaarheid border collie teef 

Border collie teefjes zijn over het algemeen gemakkelijker te trainen en zullen uw gezag niet zo vaak betwisten. Maar reuen kunnen ook gemakkelijk getraind worden als ze gemotiveerd worden door traktaties… Reuen zijn zeer gemotiveerd door voedsel en zullen beter reageren op positieve versterking met traktaties… Dus, dit is een beetje een gelijkspel. Laten we niet vergeten dat de border collie ’s werelds meest intelligente hond is. Ze houden er absoluut van om getraind te worden, dus je zult hier geen problemen mee hebben, ongeacht of je een border collie teef of mannetje in huis hebt. 

Lichamelijke verschillen teef

Het border collie teefje is meestal korter van gestalte en fijner van frame. Dit bevordert vaak een grotere beweeglijkheid. Hun hoofden hebben een meer vrouwelijk uiterlijk. Een “volle” border collie teef wordt twee keer per jaar drie tot vier weken loops als ze geslachtsrijp is. Ze hebben dan een bloederige vaginale afscheiding, wat problematisch kan zijn als het een huishond is.  In deze periode mag ze niet in openbare gelegenheden worden uitgelaten. Voor meer informatie over het opvoeden, verzorgen en trainen van de Border Collie teef, klik hier. 

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden