Border Collie riem

Het vinden van een riem voor border collies is een lastige klus. Deze geweldige huisdieren waren van oudsher herdershonden. Werken op de boerderij vereist geen leiband, dus het is een beetje vallen en opstaan om uit te vinden wat het beste werkt. Zoals je weet, heeft elke border collie zijn eigen persoonlijkheid. Het kan dus zo zijn dat de ene border collie riem erg goed werkt voor het ene baasje. Dit terwijl die border collie riem voor iemand anders helemaal niet werkt. 

Intrekbare riem Border Collie 

Ik raad ten zeerste aan om intrekbare riemen voor jouw border collie te gebruiken, zelfs als je ze liever aan een kortere lijn houdt. De meeste die ik heb gebruikt zijn rond de 5 meter lang. Sommigen adverteren een nog langere lengte, maar ik zie niet de noodzaak voor mijn border collie om nog verder te gaan tijdens onze wandelingen of runs. Een intrekbare hondenriem geeft jouw pup een beetje meer vrijheid, terwijl je toch de controle houdt over de afstand. Je hebt de mogelijkheid om de riem op een comfortabele lengte vast te zetten. Je kunt ook af en toe op een knopje drukken om het wandeltempo van jouw border collie met de riem een beetje te vertragen.

border collie riem

Inspiratie intrekbare riem Border Collie

Flexibele Intrekbare Hondenriem

Deze border collie hondenriem heeft een ergonomische handgreep voor moeiteloos vasthouden. Het voordeel van een intrekbare hondenriem is dat je deze zelf kunt instellen op lengte door een drukknop. De eenhandige rem-, pauze-, vergrendelingsknop is zeer flexibel. Je hoeft alleen met de duim op en af te rollen, gemakkelijk en veilig. Het geeft jou volledige controle om de veiligheid van jouw border collie en anderen te garanderen.

Antislip riem Border Collie

Hondenriem – Antislip Lijn

Een 3 meter lange riem voor een border collie pup. De riem is licht in gewicht en zeer sterk. Geschikt voor trainingen met de hond of lange wandelingen. De combinatie van rubber en nylon is zeer prettig in gebruik. Het wordt niet glad, dus wandelen in de regen is geen enkel probleem. De riem is kort genoeg om een oogje op een puppy te houden en is hierdoor de ideale riem om jouw border collie mee te trainen. 

Meer inspiratie?

Bekijk hier de bestverkochte riemen voor Border Collies op Bol.com.