Border Collie verzekering

In dit artikel alles over de verzekering voor de Border collie. Als zuiver ras zijn Border Collies gevoeliger voor genetische gezondheidsproblemen dan honden van gemengde rassen. Of je nu net een jonge Border Collie-pup in huis hebt gehaald of een volwassen, elk segment in het leven van jouw Border Collie brengt nieuwe gezondheidsrisico’s met zich mee. Jouw hond de medische hulp bieden die hij nodig heeft voor typische Border Collie gezondheidsproblemen mag nooit een financiële beslissing zijn. Een hondenverzekering biedt dekking voor ongevallen en ziektes. Je kunt ook een verzekering samenstellen die past bij jouw budget en de behoeften van jouw Border Collie.

Budget en dekking verzekering Border collie 

De meeste eigenaren van border colli’s betalen tussen de 25 en 50 euro per maand voor hun verzekering. Je kunt meer of minder uitgeven, afhankelijk van waar je woont en welk eigen risico je kiest. Met een duurdere huisdierenverzekering kan je vaak met jouw Border Collie naar elke dierenarts in het land, inclusief spoedklinieken en specialisten. De polis zal je meestal vergoeden voor onderzoekskosten, diagnostiek, chirurgie en ziekenhuisopname. Af en toe zelfs alternatieve en homeopathische therapieën voor jouw border collie, dit verschilt natuurlijk per border collie verzekering

border collie verzekering

Vergelijking huisdierenverzekeringen voor Border Collies

Het is uiterst belangrijk voor jou en jouw Border Collie om vanaf het begin de juiste huisdierenverzekeraar te kiezen. Als je het verkeerde plan kiest en een claim gaat indienen, kan het zijn dat de ziekte van jouw Border Collie niet gedekt is. Je betaalt dan de volledige rekening en de ziekte van jouw border collie zou uitgesloten zijn als je naar een nieuwe verzekeringsmaatschappij stapt.

Meest voorkomende Border collie gezondheidsproblemen

Heupdysplasie (HD) is de meest voorkomende fysieke gezondheidsproblemen waar Border Collies mee te maken kunnen krijgen en het is dus goed hiervoor een border collie verzekering af te sluiten. Dit is een chronische ziekte die gekenmerkt wordt door een variërende gradatie van losheid aan de heup en een gedeeltelijke verschuiving van de heup en een ernstige artritis. Naast HD komt CEA vaak voor. CEA is een aangeboren afwijking waardoor bepaalde delen van het oog zoals de retina, het vlies en het oogwit niet normaal ontwikkelen. Het kan een milde aandoening zijn dat slechts het gezichtsveld beperkt maar het kan ook blindheid veroorzaken. Er is momenteel nog geen medicijn gekend die CEA succesvol behandelt. Ook epilepsie komt vaak voor bij border collie’s. Dit is een andere genetische afwijking waaraan Border Collies kunnen leiden. Het is een chronische afwijking die gekenmerkt wordt door beroertes. 

Kortom, een Border collie verzekering kan de financiele beperkt houden, je hoeft nooit een financiele overweging te maken. Wij raden de verzekering van dierenverzekering.nl. aan.