Border Collie deken

Hoe koud is te koud voor honden en wanneer heb je een deken nodig voor je Border Collie? Deze vragen kan je jezelf stellen als je in een gebied woont waar ‘s winters sneeuw valt. Het is niet omdat jouw border collie een vacht heeft, dat hij de kou beter kan verdragen dan jij. Sterker nog, sommige rassen kunnen veel beter tegen kou dan andere. De meeste honden zijn gewend aan de warmte van het huis van hun baasje, en het koude weer kan voor hen net zo moeilijk zijn als voor jou. Als het winter wordt, heeft jouw trouwe viervoeter dus een beetje extra verzorging nodig met bijvoorbeeld een border collie deken

Waarom een Border Collie deken

Het is aan jou om ervoor te zorgen dat jouw border collie warm blijft tijdens kouder weer, vooral sneeuw en een border collie deken kan de juiste oplossing hiervoor zijn. Zelfs winter minnende rassen hebben extra zorg nodig als de temperatuur daalt. Het maakt niet uit of ze een koudebestendig ras zijn, of dat jouw pup een dunnere vacht heeft die gewoon graag in de sneeuw speelt. Je moet ze warm houden met bijvoorbeeld een border collie deken of kleding om ervoor te zorgen dat ze geen gezondheidsproblemen krijgen. 

Goed inpakken

Als jouw border collie een dikke vacht heeft, zal hij zich waarschijnlijk vanzelf warm houden bij zeer koude temperaturen. Honden met een dunne vacht of haarloze honden zullen echter een jas, een deken of trui moeten dragen als je een winterwandeling gaat maken. Vergeet niet rekening te houden met de gevoelstemperatuur en de temperatuur van de lucht. Zelfs als de zon schijnt, kan een stevige bries de luchttemperatuur aanzienlijk verlagen, waardoor jouw pup gevaar loopt. Wanneer jouw border collie ziek of oud is is het op koude dagen goed om ook binnen jouw border collie te voorzien van een deken of kleding tegen de kou. 

Een Border Collie Deken biedt comfort

Een deken voor je Border Collie biedt naast warmte comfort. Een eigen plekje voor de hond is erg belangrijk. Een eigen deken kan deze functie vervullen voor de Border Collie. Een plek om te slapen, zich terug te trekken en een veilige haven.

Deken kopen voor je Border Collie?

Bekijk hier het overzicht van de bestverkochte dekens voor Border Collies op Bol.com.