Border collie club

Lees hier alles over waarom het handig is jezelf aan te sluiten bij een Border Collie Club. Denk je erover een border collie aan te schaffen? Of wil je meer weten over jouw nieuwe border collie vriend? Misschien weet je al dat de border collie door zijn karakteristieke uiterlijk en zachtaardige houding een van de populairste rassen in Groot-Brittannië is. Als je overweegt een pup in huis te nemen of gewoon meer wilt weten over de persoonlijkheid, kan je vragen stellen en je aanmelden bij een border collie club. Bij een club kan je advies en informatie vragen over de border colli en kan je zelfs met andere eigenaren afspreken voor socialisatie. Ook kan je via een border collie club inspiratie doen om een hond te kopen of een herplaatsing te vinden. 

Het border collie temperament

Bij de club kan je meer informatie krijgen over de border collie. Het zijn zachtaardige, aanhankelijke en vrolijke honden. Vergeet niet: de kwijlende, pretlievende Odie uit de Garfield strip is ook een border collie. Border collies houden van plezier (en een doel), met jachtinstincten in hun botten ingebouwd. Deze honden zijn jachthonden die zijn gefokt om een geur op te vangen en lange afstanden te rennen. Ze doen het het beste als ze worden meegenomen op lange wandelingen (of meerdere wandelingen), en de kans krijgen om te rennen en hun omgeving te verkennen door middel van geuren. Zo zijn er nog meer zaken waarvoor je bij de Border Collie club terecht kan. 

border collie club

Border collie club voor jachtspelletjes 

Ook organiseren Border collie clubs geurwedstrijden. Daarover later meer. Deze geurhonden hebben ook de neiging om koppig te zijn, maar kunnen gemakkelijk gemotiveerd worden door traktaties. En omdat ze zo gemotiveerd zijn door voedsel, zullen ze meestal voedsel eten wanneer het beschikbaar is. Ongeacht hoeveel ze al gegeten hebben. Misschien moet je ook oppassen met afval, kattenbakvulling en zelfs oud voedsel dat op de stoep ligt. Omdat de border collie zo’n goed reukvermogen heeft worden er in Nederland regelmatig spelletjes met geuren georganiseerd door border collie clubs. Bekijk de lokale border collie club om te kijken of jij samen met jouw border collie hieraan mee kunnen doen. 

Spelletjes bij Border Collie Club

Je kan je border collie naar een border collie club in Nederland brengen op speciale dagen om daar spelletjes met de border collie te doen. Het leuke is dat hier veel andere border collies en baasjes naar toe komen waardoor je meer sociale contacten krijgt. Bovendien krijgt de border collie socialisatie. Veel border collies worden thuisgelaten zonder voldoende beweging en door een zittend leven en een serieuze eethobby komen ze aan in kilo’s. Als je bang bent dat je border collie al het hondenvoer en meer opeet, vraag dan je dierenarts het volgende. Of hij je hond afgemeten hoeveelheden voer per dag kan geven, afgestemd op de grootte en het activiteitenniveau van je hond. Ook de eigenaren bij de Border Collie club kan je hierover om advies vragen.

Border collie club lidmaatschap

Kortom, genoeg redenen om een lidmaatschap bij een Border Collie club te overwegen. Voor meer informatie over het opvoeden en verzorgen van de border collie, verwijzen je graag naar het volgende Ebook. border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden