Border Collie training

In dit artikel alles over de benodigde training voor jouw Border Collie. Het thuisbrengen van een puppy is een prachtige ervaring, maar het brengt ook een hoop vragen met zich mee die beantwoord moeten worden en belangrijke dingen waar de eigenaar van het huisdier rekening mee moet houden. Hoe jouw border Collie training te geven, welke commando’s te leren zijn en de verschillende problemen waar je mee te maken gaat krijgen tijdens deze prachtige reis zijn een paar dingen waar je de nadruk op moet leggen. Daar vertellen we je alles over in dit blog. 

Border collie training voor pups

Is dit je eerste Border Collie puppy die je net mee naar huis hebt genomen en die getraind moet worden? of ben je onder de indruk van die schattige YouTube-video’s?  Heb je eindelijk besloten om je oudere Border collie hond een paar geweldige nieuwe trucjes te leren, dan is dit artikel de juiste plaats om je handen te leggen op een aantal van de beste border collie training trucs en tips die we hebben om te delen met alle trotse eigenaren van dit prachtige ras.

border collie training

Heeft een Border Collie Training nodig?

Gezien het feit dat de Border Collie zeer actief is, hebben ze veel lichaamsbeweging en training nodig, anders kan je je voorbereiden op bijten, voortdurend blaffen en andere gedragsproblemen. Als je dus in een appartement woont of in een klein huis waar je niet veel buitenruimte hebt voor je hond om te spelen, kan het moeilijk zijn om je Border Collie bij te houden. Een hond thuis hebben die de hele dag niets doet en zit is een uitnodiging voor serieuze problemen, want als een hond geen doel heeft, of niet in staat is om zijn geest bezig te houden met een activiteit, zal hij geïrriteerd en gefrustreerd raken. Dit geldt in het bijzonder voor Border Collies, want zonder enig doel zullen ze het u moeilijk maken door te bijten, te knagen, aan de vloer te krabben of misschien zelfs de kleren te scheuren. Neem je Border Collie mee naar buiten en ga met hem trainen. 

Border Collie trainingstips voor beginners 

Voor dat je ook maar iets doet, moet je weten en begrijpen welke training nodig is om de Border Collie te bezitten. Als eigenaar moet je ze dagelijks voldoende fysieke en mentale stimulatie geven, en als je daar niet toe in staat bent, is het geen geschikt ras om voor te zorgen. Als dit echter niet de problemen zijn voor jou en als je de essentiële zaken voor het hebben van een border collie kunt bieden, zal de beloning zoeter zijn dan honing. Als je actief bent op hondenforums zal je zien dat eigenaren foto’s van hun honden plaatsen en hun ervaringen delen, waaruit blijkt hoe gelukkig ze met ze zijn, want een goed getrainde Border Collie kan een geweldige levensgezel zijn. Hierdoor is het goed om je Border Collie training te geven of op cursus te gaan. 

training border collie

Juiste leeftijd voor Border Collie training

Als je een Border Collie hond hebt van 12-16+ maanden oud en je wilt hem basiscommando’s leren zoals huisregels, gehoorzaamheid en andere gedragsproblemen dan is het altijd beter om op jonge leeftijd te beginnen met het trainen van je hond zodat hij dat voor altijd zal onthouden. Dus, hoe eerder je begint hoe beter het is. Aan de andere kant, als je jouw puppy nieuwe trucjes wilt leren die je de hond van de buren zag doen, dan moet je wachten tot hij/zij minstens 4-5 maanden oud is. Ook al leren ze snel, je moet wachten tot ze 7-8 maanden oud zijn als je probeert om ze moeilijke trucjes te leren om er een goed opgevoed huisdier van te maken, want dat is de juiste leeftijd voor Border Colli’s om je trainingscommando’s te begrijpen.

Border Collie Gehoorzaamheid cursus

Voor mensen met Border Collies is het een grote uitdaging om hun huis op orde en zonder rommel te houden en daarom is het belangrijk om jouw Border Collie te trainen in het gehoorzamen van jouw huisregels. Bij gehoorzaamheidstraining leer je jouw hond hoe hij/zij zich sociaal moet gedragen. Je kunt hem bijvoorbeeld trainen om te gaan zitten en niet te blaffen op uw commando’s als je gasten in huis hebt. Vriendelijk zijn tegen de gasten, kinderen en socialiseren met hen valt onder deze categorie. Het helpen van jouw Border Collie om ongehoorzaamheid en andere gedragsproblemen op te lossen en te overwinnen is het belangrijkste doel waarom wij de nadruk leggen op het beginnen met gehoorzaamheidstraining op jonge leeftijd.

Meer informatie over Border Collie training?

Voor meer informatie over Border Collie training, verwijzen we je naar een puppy of gehoorzaamheidscursus. Daarnaast raden we aan om het Border Collie handboek door te lezen. Dit handboek staat vol tips over het opvoeden, verzorgen en trainen van je Border collie. 

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden