Border Collie luik

Border collie luik: Of je het nu beu bent om hondenoppas te spelen of een manier nodig hebt om jouw border collie naar buiten te laten gaan om zijn behoefte te doen terwijl je aan het werk bent. Je bent misschien op zoek naar een manier om jouw border collie alleen het huis te laten verlaten en verlaten. Het antwoord zou een hondenluik kunnen zijn, een luik dat permanent of, als je huurt, tijdelijk kan worden geïnstalleerd om jouw border collie toegang te geven tot de tuin terwijl je weg bent. Maar voordat je gaat winkelen, zijn er dingen die je moet weten voordat je een luik voor jouw border collie koopt.

Moderne luiken voor Border Collie’s

De dagen van de eenvoudige spullen zijn voorbij; vandaag de dag kunt je winkelen voor een luik voor jouw border collie dat de microchip van jouw hond leest en speciaal voor hem opent. Zo hou je niet alleen bezoekende honden buiten, maar voorkom je ook dat wilde dieren jouw huis binnenkomen of, als het luik extra groot is, dat een inbreker binnenkomt. Als je meerdere huisdieren hebt, kun je de toegang van het hondenluik voor jouw border collie beperken om katten binnen te houden terwijl jouw hond komt en gaat. Of om een hond te beperken die herstelt van een operatie of een verwonding terwijl de andere hond nog steeds de deur gebruikt.

border collie luik

Training hondenluik Border Collie

Sommige border collie’s wennen sneller aan het concept van het luik dan andere. Het kan zijn dat jij jouw hond moet trainen om het deurtje te gebruiken. Zoals met elke training, doe het langzaam en maak het leuk voor jouw hond! Vraag een vriend om mee te doen met de training en, met een van jullie aan elke kant van het luik. Gebruik een favoriete traktatie om uw hond te trainen, eerst werkend door alleen de opening van het hondenluik, met de flap verwijderd. Doe de training stap voor stap, laat uw hond gaan op zijn eigen tempo. Kijk uit voor tekenen van stress voordat je verder gaat met de volgende trainingsstap. Nadat jouw hond zich op zijn gemak voelt bij het heen en weer lopen door de opening van het luik, kan je de flap toevoegen. Een beetje pindakaas op de klep moedigt jouw border collie aan om zijn gezicht tot aan de klep te brengen, een belangrijke stap om het luik uit zichzelf te openen.

Luiken zijn er niet alleen meer voor deuren.

Als je aan luiken denkt voor Border Collies, zie je er waarschijnlijk een die permanent in een buitendeur is ingebouwd. Dat is zeker de meest populaire optie, maar het is niet de enige keuze. Huiseigenaren kunnen kiezen voor de muur gemonteerde hond deuren, letterlijk het snijden van een gat in de buitenmuur om jouw hond toegang tot het gazon te geven. Professionele installatie kost ergens in de honderd tot tweehonderd euro voor dit type deur. Voor DIYers en huurders kunnen schuifdeuren worden uitgerust met honden deuren. Het nieuwe hondenluik voor jouw border collie past in de rails en wordt aan het kozijn bevestigd, maar als je verhuist, kan je het luik gemakkelijk meenemen.