Border collie adopteren

Border Collie puppy’s zijn vaak impulsaankopen waardoor ze later ter adoptie worden aangeboden. Er is geen schattigere pup dan een Border Collie pup. Bijgevolg zijn veel mensen gewoon niet voorbereid op het feit dat ze niet zoals andere honden zijn en dat ze veel tijd in de hond moeten steken. In dezelfde lijn denken veel mensen dat ze het in zich hebben om met een Border Collie te leven, en uiteindelijk zijn ze totaal niet voorbereid op de levens veranderende ervaring die het is. Border Collies worden soms ingeleverd bij Nederlandse en Belgische asielen om geadopteerd te worden vanwege gedragsproblemen; bijna altijd zijn deze honden het slachtoffer van goedaardige verwaarlozing en met training en aandacht verdwijnen hun gedragsproblemen. Uiteindelijk zit een gedeelte van de Border Collies in de opvang en worden ze ter adoptie gesteld omdat hun mensen hen (uit vrije wil) in de steek laten.

Border Collie adopteren – Waar vandaan?

Border Collies die je kunt adopteren uit het asiel in Nederland en België komen vaak overal vandaan. Veel van deze honden komen buiten hun schuld in asielen terecht, vaak omdat hun vorige eigenaren niet in staat bleken om te gaan met de uitdagingen die Border Collies bieden. Andere keren komen eigenaren naar het asiel toe om hun hond af te staan ter adoptie omdat ze door veranderingen in hun leven niet meer in staat zijn om goed voor hun hond te zorgen. Wat de reden ook is waarom een Border Collie pup of volwassen hond in het asiel zit, het is een goede reden om een Border Collie te adopteren. 

Border collie adopteren

Border Collie ter adoptie – Temperament

Voordat je een Border Collie  zoekt om te adopteren is het goed om te weten hoe een Border Collie zich gedraagt en of de hond bij jou en jouw woonsituatie past. Border Collies kunnen dol zijn op hun eigen stem, maar elke hond is anders en zoals het de intelligentste ras huishond betaamt, kunnen ze met de juiste training en oefening zeker ontmoedigd worden om te blaffen.  Zoals met elk ras, kan de Border Collie, in de handen van een verantwoordelijke eigenaar, goed overweg met allerlei dieren, inclusief katten. Het is echter wel een energiek en sterk dier wiens kudde-instinct er soms toe kan leiden dat hij achter kleinere dieren aangaat. Ze hebben een goede training en grenzen nodig om harmonieus samen te leven met een kat. Denk hierover na voordat je een Border Collie adopteert. In het Border Collie Handboek leer je alles over het opvoeden, trainen en verzorgen van je Collie. 

Zijn Border Collies goede gezinshonden?

Border Collies zijn prima te adopteren als gezinshond. Border Collies vormen een ongelooflijk hechte band met hun baasjes, en zijn erg aanhankelijk naar hun gezin toe. Ze hebben echter wel het type eigenaar nodig dat hun geest en lichaam in beweging houdt, omdat hun hoge intelligentie en energieniveau dat noodzakelijk maken. Border Collies werden gefokt om schapen te hoeden. Hierdoor zijn hun kudde-instincten intens en zullen ze, tenzij ze goed getraind zijn, waarschijnlijk proberen om heel kleine spelende kinderen te hoeden, omdat ze gezien kunnen worden als schapen die “losgebroken” zijn van de kudde. Het introduceren van een geadopteerde Border Collie in een gezin met kleine kinderen kan het beste gebeuren als de Border Collie een pup is.

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden