Border Collie natvoer

In dit blog alles over het natvoer van de border collie. Een van de belangrijkste vragen die je als eigenaar van een border collie stelt, is: wat moet ik mijn hond te eten geven? Het is begrijpelijk dat deze taak nogal overweldigend kan zijn. Naast het kiezen van een type hondenvoer en een merk, moet je ook denken aan andere factoren met betrekking tot het voeren van Border collie’s. Natvoer is 1 van de opties die je kan nemen om jouw Border Collie te voeren.

Hoeveel natvoer heeft een Border Collie nodig?

Sommigen zouden zeggen 2 kopjes natvoer per dag, maar dat geldt niet voor alle Border colli’s. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden, zoals de leeftijd, de grootte, het activiteitenniveau, de stofwisseling en, indien van toepassing, gezondheidsproblemen van jouw Border Collie. Dus voordat we hondenvoermerken bespreken, is het essentieel om te weten hoe Border Collies zijn en wat hun levensstijl is. Border Colli’s zijn zeer actieve honden. Oorspronkelijk gefokt als werkhonden om vee te hoeden, zijn ze echt een hardwerkende metgezel voor ranch- en boerderijeigenaren. Hoewel ze onder de schapendrijvende klasse vallen, zijn ze ook een geweldig familie huisdier. Het addertje onder het gras is dat alle Border Collies, werkend of niet-werkend, voortdurend mentale en fysieke stimulatie nodig hebben. Ze zijn zo energiek dat ze meer calorieën op een dag nodig hebben dan andere rassen en hierdoor is natvoer een goed voedingsmiddel voor de border collie. 

Bekijk hier het bestverkochte Border Collie natvoer op Bol.com.

border collie natvoer

Brokken of natvoer voor de border collie?

Veel hondeneigenaren, of ze nu een Border Collie hebben of niet, kiezen voor droge brokjes omdat het toegankelijker is, zo niet, dan gaan ze voor de sappige blikvoer, ook wel natvoer voor de border collie. Als je hondenvoer uit blik vergelijkt met droge brokjes voor de border collie, dan is natvoer veel lekkerder en ook prijziger. Borders zullen zeker genieten van sappige maaltijden, waarbij ze ervoor zorgen dat er niets op hun kom blijft liggen. Het nadeel van dit soort voer voor honden is de textuur. In tegenstelling tot droge brokjes, kunnen natte brokjes niet voldoen aan de behoefte van jouw huisdier om op vaste voeding te kauwen. Wat je kunt doen om dit probleem op te lossen is de tanden van jouw Border Collie regelmatig poetsen en zorgen voor rauwe botten of traktaties om op te knagen, wat erg nuttig is bij opgroeiende pups. Als je voor natvoer of blikvoer kiest, wees dan voorbereid op de kosten die natvoer voor de border collie met zich meebrengen.