Border Collie brokken

De Border Collie is een van de intelligentste, zo niet het intelligentste hondenras op aarde, en ook een van de actiefste, en dat is precies waarom hij zo’n geweldige herdershond is. Daarom is het belangrijk om de beste brokken voor jouw Border Collie te vinden dat boordevol calorieën en voedingsstoffen zit om zijn actieve lichaam en geest op peil en gezond te houden. Welke brokken het beste passen bij de levensfase van jouw Border Collie lees je in dit blog. 

Brokken volwassen Border Collie

Als hij volwassen is, weegt de Border Collie tussen de 30 en 55 pond, wat hem tot een middelgrote hond maakt en dus heeft een border collie brokken nodig voor de middelgrote hond. Border Collies staan bekend om hun milde gezondheidsproblemen. Het kiezen van de juiste brokken kan deze niet genezen, maar het kan wel helpen voorkomen dat sommige problemen zich voordoen. Van sommige Border Collies is ook bekend dat ze last hebben van een gevoelige maag, en daarom zijn brokken met veel vezels goed voor de Border Collie.

border collie brokken

Brokken Border Collie puppy’s

De Border Collie puppy is geschikt voor de meeste hoogwaardige Border Collie brokken, dus is het kiezen van brokken voor hem iets gemakkelijker dan voor een klein of groot ras. Dit gezegd zijnde, is de belangrijkste keuze die je voor hem kunt maken, naast het kiezen van een brok van hoge kwaliteit, het kiezen van puppyvoeding. Dit is aantoonbaar de belangrijkste levensfase, omdat dit het precedent schept voor een gezond lichaam voor de rest van zijn leven, en genoeg puppygroeikracht voor hem om daar te komen. Vermijd dus levensfasevoeding en blijf bij brokjes die speciaal voor Border Collie puppy’s zijn ontworpen.

Brokken oudere Border Collie

De Border Collie bereikt zijn seniorenleeftijd rond de leeftijd van 8 of 9 jaar. Hoewel de Border Collie nog steeds energiek zal zijn in vergelijking met de meeste andere rassen, zal zijn lichaam specifieke voedingsstoffen nodig hebben in de brokken. Alle seniorenbrokjes zullen aan deze behoeften voldoen, en een typische senior Border Collie heeft dagelijks ongeveer 700 calorieën nodig. Het is van cruciaal belang dat hij niet meer calorieën binnenkrijgt dan hij verbrandt, dus bevatten senior Border Collie brokken vaak veel minder calorieën om ervoor te zorgen dat hij niet te zwaar wordt in zijn laatste levensjaren.