Border Collie voerbak

Als je voor het eerst een border collie krijgt, heb je een eenvoudige voerbak nodig. Je weet nog niet precies hoe jouw hond eet, dus speciale voerbakken zijn niet nodig. Als je er later achter komt dat jouw hond met de snelheid van het licht eet, kan je een slow-feeder voerbak aanschaffen. Hetzelfde geldt voor de waterbak. Zorg ervoor dat de waterbak groot genoeg is om er een dag of wat water in te doen. Je wilt een kom die groot genoeg is zodat je hem niet meerdere keren per dag hoeft te vullen, maar klein genoeg zodat het water niet vies wordt van het staan. Later kan je een mooie automatische fontein aanschaffen, zodra je weet dat jouw Border Collie zo’n voerbak nodig heeft. 

border collie voerbak

Border collie voerbak en matje 

Nog iets om in gedachten te houden als het op voerbakken aankomt voor de border collie, is dat je misschien een soort mat wilt kopen om ze op te zetten. Honden zijn niet de meest sierlijke eters en drinkers, dus als je er geen mat onder legt, zullen je vloeren vies worden. Een onderlegger is ook handig als je een voerbak hebt dat niet zo goed blijft staan en steeds schuift. En om te voorkomen dat de kom te veel verschuift kan je een antislipmat voor jouw border collie voerbak kopen. 

Voordelen van een verhoogde border collie voerbak

Normaal gesproken staat de voerbak van jouw Border Collie op de grond. Het kan voordelen voor jouw huisdier hebben als de voerbak niet op de grond staat. Een verhoogde hondenbak zorgt voor een meer rechtopstaande houding, wat voor sommige honden gunstig is. Wanneer hondenbakken op een grotere hoogte worden geplaatst, kan dit de gewrichten van jouw border collie minder belasten, wat vooral nuttig is voor oude honden met artritis. 

Bekijk hier het aanbod voerbakken voor Border Collies op Bol.com.