Border Collie droogloopmat

Een droogloopmat voor jouw border collie kan een ideale oplossing zijn voor modder in huis. Iedere hondenbezitter is bekend met het modderige-poten probleem. En hoeveel we ook van onze honden houden, het opruimen van pootafdrukken na elke wandeling kan vervelend worden. Gelukkig zijn er een aantal honden deurmatten die kunnen helpen de pootjes van jouw border collie schoon te maken voordat hij zelfs maar op de vloer of het tapijt stapt. Hieronder leggen we uit hoe droogloopmatten werken en waar je aan moet denken tijdens het kopen ervan voor jouw border collie.

Waarom een droogloopmat voor je border collie?

Border collie droogloopmatten helpen om rommelige vloeren te verminderen door vuil en vocht van de pootjes te verwijderen. In tegenstelling tot traditionele deurmatten, zijn de meeste border collie droogloopmatten gemaakt van meer individuele vezels dan de typische deurmatten, en elke vezel is meestal gemaakt van een steviger materiaal. Beide factoren zorgen ervoor dat de matten beter contact maken met de poten van jouw pup. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een hondenmat 100% van het vuil en vocht van jouw border collie zal verwijderen, kunnen deurmatten je helpen om de rommel aanzienlijk te verminderen. Bovendien kan het hebben van een honden deurmat je huiselijke omgeving hygiënischer maken. Honden kunnen allerlei bacteriën en schimmels in jouw huis achterlaten. Border collie droogloopmatten kunnen helpen om deze ziektekiemen buiten en uit de buurt van jouw woonruimte en meubels te houden. 

droogloopmat border collie

Koopfactoren Border Collie droogloopmat – absorptie en antislip

Hier zijn een paar factoren om rekening mee te houden bij het uitzoeken van de perfecte border collie droogloopmat voor jouw behoeften.  Je wilt er zeker van zijn dat jouw droogloopmat super absorberend is, vooral als jouw border collie vaak natte voeten krijgt tijdens zijn avonturen buitenshuis. Daarnaast is het goed om een droogloopmat te kopen voor jouw Border Collie die antislip aan de onderkant heeft. Dit helpt je mat op zijn plaats te blijven en zorgt er ook voor dat jouw border collie veilig is als hij eroverheen loopt. 

Koopfactoren Border Collie droogloopmat – wasbaar en materialen

Je moet af en toe je border collie droogloopmat schoonmaken, en machine wasbare modellen maken het een stuk gemakkelijker. Als jouw hond voortdurend in smerige avonturen verwikkeld raakt, moet dit een prioriteit zijn. Daarnaast is het goed dat jouw border collie droogloopmatten gemaakt moeten zijn van vocht afvoerende vezels die nog steeds flexibel genoeg zijn om in de hoekjes en gaatjes van jouw border colli’s poten te komen. 

Altijd de poten schoonhouden

Door middel van een poten schoonmaak station met je border collie droogloopmat ben je bijna verzekerd van een relatief schoon huis zonder al te veel modder en water. Leg een absorberende hondenpoot schoonloopmat net binnen de deur. Of investeer in een machine wasbaar stoffen tapijt waarop de border collies op kunnen staan terwijl je de poten schoonmaakt. Houd een paar oude handdoeken en een emmer water in de buurt, zodat je snel de hondenpoten kunt schoonmaken na een wandeling of na het spelen in de tuin. Vergeet niet om ze ook af te drogen en nog een rondje over de border collie droogloopmat te laten lopen. 

Droogloopmat Border Collie kopen

Als je een droogloopmat wil kopen voor je Border Collie, hierbij een overzicht van de bestverkochte droogloopmatten op Bol.com.