Border Collie asiel

Wil je een Border Collie uit het asiel kopen? Lees dan eerst dit blog. Border Collies, die hun naam ontlenen aan hun geboortestreek in Northumberland aan de Engelse grens met Schotland, staan waarschijnlijk het best bekend om hun schapen drijvende en behendige vaardigheden. Als huisdieren zijn Collies levendig, trouw, maar er bestaan enkele misvattingen over hen. Border Collies kunnen in het juiste gezin een liefdevol en loyaal ras zijn. Ze zijn zeer intelligent en gewend om lange uren op boerderijen te werken, dus hebben ze een gezin nodig dat de tijd heeft om met ze te spelen en hun verbazingwekkende energie en intelligentie op een constructieve manier te gebruiken. Border Collies doen het het beste met een rustige en consistente routine, omdat ze van nature gevoelig zijn voor beelden en geluiden. Hierdoor gebeurt het soms dat Border Collies naar het asiel worden gebracht.  

Waarom Border Collies in asiel?

Een grote reden waarom Border Collies naar het asiel in Nederland of België worden gebracht is omdat ze agressief kunnen overkomen. Collies zijn als ras niet agressief, maar ze zijn van nature geprogrammeerd om de bewegingen van grote groepen of kuddes te willen controleren. Dit gedrag kan soms op agressie lijken als je er niet aan gewend bent. Wanneer Border Collies vee hoeden, volgen ze hen door rondjes te draaien, te stalken en soms te bijten om hun bewegingen te controleren. In een drukke omgeving thuis met kinderen of buiten met veel verkeer kan dit gedrag opwekken en sommige mensen verwarren het met agressie en gaan er op de verkeerde manier mee om en bieden hun Border Collie te koop aan bij het asiel.

border collie asiel

Aanhankelijke Border Collie

Houd er er rekening mee dat als je een Border Collie uit het asiel haalt, dit jouw grootste vriend kan worden. Border Collies zijn gefokt als werkhonden en zijn over het algemeen ongelooflijk loyaal en gevoelig voor één persoon, omdat dit hen helpt zich te concentreren en afleiding uit te schakelen als ze in het veld zijn. Collies zijn aanhankelijk naar alle leden van het gezin toe, maar ze voelen zich het meest aangetrokken tot de belangrijkste persoon die voor ze zorgt. Omdat ze zo afhankelijk zijn van één persoon, kunnen Collies soms angstig worden als ze van die persoon gescheiden worden. Het is dus goed als een gezin de tijd neemt om ervoor te zorgen dat hun Collie zich op zijn gemak voelt bij verschillende mensen. Net als bij elke hond geldt ook hier dat als je bereid bent de tijd te nemen om een gezonde band met je Border Collie op te bouwen, hij niets liever zal doen dan aan je zijde te staan. Dit is een goede reden om een Border Collie uit het asiel te kopen.

Border Collie uit asiel halen

Door de intelligentie van de Border Collie worden ze soms naar het asiel in Nederland of België gebracht. Border Collies zijn op hun eigen manier zeer intelligente honden. Ze zijn zeer gedreven, met een groot mentaal en fysiek uithoudingsvermogen. Ze zijn ook zeer geconcentreerd en hebben er baat bij om hun geest bezig te houden. Ze vervelen zich snel en kunnen soms destructief worden als ze niet beziggehouden worden. Dan gaan ze bijvoorbeeld spullen slopen, wat ertoe kan leiden dat de eigenaar de Border Collie naar het Asiel gaat brengen. Heb jij genoeg tijd voor een hond en genoeg energie voor activiteiten? Het aanschaffen van een Border Collie is namelijk een geweldige kans voor eigenaars die houden van hondensporten zoals behendigheid en spelletjes. Deze activiteiten houden Collies mentaal en fysiek geweldig gestimuleerd.

Border collie uit Asiel opvoeden en verzorgen

Voor meer informatie over het opvoeden en verzorgen van de Border Collie raden we het volgende Handboek aan. Na het lezen van dit boek ben je optimaal voorbereid als je jouw Border Collie uit het asiel gaat halen. 

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden