Border collie mini

Mini border collies zijn een prachtig ras dat nog niet zo veel mensen hebben mogen aanschouwen! In wezen zijn ze een kleinere versie van de populaire border collie, en dus ideaal voor mensen die een klein appartement hebben of die gewoon dol zijn op kleine, lieve honden. Mini Border Collies zijn heerlijke honden die graag plezier maken en erg speels zijn. Ze zijn meestal vrolijk en positief, dus het komt zelden voor dat je ze lusteloos en nors ziet kijken.

Mini border collie en Genetische gezondheidsproblemen

Er zijn een paar genetische en veel voorkomende gezondheidsproblemen waar miniatuur border collies, helaas, aan kunnen lijden. Dit betekent natuurlijk niet dat de jouwe waarschijnlijk een van deze aandoeningen zal hebben, maar het is goed om uitgerust te zijn met de kennis. Veel voorkomende kleine gezondheidsproblemen bij deze lieve mini border collie pups zijn epileptische aanvallen, hypothyreoïdie, netvliesatrofie en heupdysplasie bij honden. 

border collie mini

Energieke hond

Mini border collies zijn energieke honden die ervan houden om kleinere dieren op te jagen en je overal te volgen waar je gaat. Als je een metgezel wilt die je altijd terzijde zal staan, dan is een mini border collie een goede keuze. Echter, als je een hond wilt die niet veel energie of aandacht nodig heeft, dan is dit ras niet voor jou. Mini border collies zijn zo energiek dat als je ze niet iets te doen geeft en je ze het grootste deel van de dag opgesloten laat zitten, ze destructief zullen worden en zich zullen gedragen. Met andere woorden, zorg ervoor dat ze bezig blijven en een speelkameraadje hebben of genoeg ruimte om rond te rennen en zichzelf uit te putten. 

Een lange levensduur

Hoe lang kan je verwachten dat een miniatuur border collie leeft? Deze pups hebben de neiging om net zo lang te leven als hun soortgenoten van normale grootte, wat meestal neerkomt op 12-15 jaar. Natuurlijk, als je hond gezondheidsproblemen heeft, kan dat zijn levensduur aanzienlijk beperken, en genetica speelt ook een rol in hoe lang ze leven. Als je er zeker van wilt zijn dat je dwergborder collie lang en gezond leeft, neem jouw hond dan regelmatig mee naar de dierenarts voor controle en zorg ervoor dat je jouw border collie mini pup een gezonde voeding geeft en voldoende beweging.

mini border collie

Uiterst intelligent

Een van de opvallendste kenmerken van een border collie mini’s is hoe intelligent ze zijn. Collies zijn heel trainbaar, dus als je wilt dat ze je helpen je boerderijdieren onder controle te houden of je wilt de jouwe wat trucjes leren, dan hoeft dat niet veel werk te kosten. Ze kunnen goed tegen training en ze leren snel, dus ze zijn goed voor mensen die niet veel tijd hebben om hun hond grondig te trainen of die niet veel tijd willen besteden aan gehoorzaamheidstraining. Sommige honden moeten herhaaldelijk verteld worden wat ze wel en niet mogen doen, maar dat geldt niet voor miniatuur border collies. Ze pikken commando’s snel op en hebben hun rol zonder enige aarzeling door. Wil je meer weten over de border collie, klik dan hier!

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden