Border collie kopen

Voordat je de beslissing neemt om een Border Collie te kopen moet je diverse volgende punten zorgvuldig overwegen. Als je na het doorlezen van dit artikel en het leren van andere informatie over het ras nog steeds het gevoel hebt dat je dit ras aankunt en van de Border Collie levensstijl kunt genieten, is het tijd om een Border Collie te kopen. Hieronder volgen enkele zeer belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je besluit een Border Collie te nemen / kopen, samen met de bijbehorende antwoorden. Hoewel het prachtige honden zijn, zijn ze zeker niet voor iedereen geschikt.

Border Collie kopen – Past deze hond bij jou?

Overweeg alstublieft een ander ras dan de Border Collie te kopen als:
– je in een appartement of herenhuis woont
– zeer kleine kinderen hebt
– een druk leven leidt
– een niet omheinde tuin hebt
– ongeduldig bent met dwangmatig gedrag
– alleen een Border Collie wilt omdat je er een in de film heeft gezien.

Er zijn veel ongelukkige situaties ontstaan toen onwetende eigenaren een Border Collie kochten en hem op zijn werk aan zijn lot overlieten.  Menselijk gezelschap is erg belangrijk voor de Border Collie.  Ze zijn uiterst klank- en lichaamsgevoelig, en moeten zacht behandeld worden om vertrouwen op te bouwen. Als je hier de tijd voor hebt is het heel erg leuk om een Border Collie te kopen.

Kinderen en andere huisdieren

De Border Collie is een goede gezinshond en je kan te border collie prima kopen als je een gezin met kinderen hebt, mits hij goed wordt opgevoed en getraind als hij jong is. Hij schiet goed op met kinderen en andere huisdieren, hoewel zijn kudde-instinct ertoe kan leiden dat hij kinderen (vooral heel jonge kinderen) en dieren afsnauwt, opjaagt en afblaft als zijn kudde-instincten niet anders worden gestuurd. Zoals bij elk ras moet je kinderen altijd leren hoe ze honden moeten benaderen en aanraken, en moet je altijd toezicht houden op interacties tussen honden en jonge kinderen om bijten of trekken aan oren of staart door een van beide partijen te voorkomen. Leer jouw kind nooit een hond te benaderen terwijl hij eet of slaapt, of te proberen het eten van de hond af te pakken. Een hond, hoe vriendelijk ook, mag nooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Ditzelfde geldt voor de blue merle en kruising border colli’s die te koop zijn.

Gezondheid

Voordat je een border collie pup of volwassene koopt is het goed om te weten hoe gezond dit ras is. Border Collies zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen zijn ze vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Niet alle Border Collies zullen één of alle van deze ziektes krijgen, maar het is belangrijk om ervan op de hoogte te zijn als je dit ras overweegt. Als je een puppy koopt, zoek dan een goede fokker of particulier die je de gezondheidsuitslagen van beide ouders van jouw puppy kan laten zien. Gezondheidsverklaringen bewijzen dat een hond getest is op en vrij is van een bepaalde aandoening.

Hoeveel kosten Border Collies?

De prijs van een border collie hangt af van waar de border collie te koop is. De gemiddelde prijs van een Border Collie pup is 600 euro. Dit is slechts een algemeen bedrag omdat de kosten van Border Collies kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie en reputatie van de fokker, de stamboom of afstamming van de hond, de nestgrootte, en nog veel meer. Reken op ongeveer 600 euro en meer voor Border Collies, die bedoeld zijn als huisdier en volledige papieren hebben, maar geen showkwaliteit. Voor een eersteklas border collie pup te koop in Nederland in met papieren, fokrechten en superieure afstamming, stel je een budget op van 1.300 tot 4.500 euro. Dit bedrag kan dit jaar meer zijn vanwege de stijgende populariteit.  

border collie kopen

Border Collies kopen – Een actieve hond 

Als je een Border Collie gaat kopen moet je weten dat dit een actieve hond is. Border Collies zijn het resultaat van honderden jaren fokken van honden die schapen hoeden. Ze houden van werken en raken erg verveeld bij inactiviteit. Border Collies zullen meestal niet uit zichzelf bewegen.  De meeste hebben hun menselijke tegenhangers nodig om deel te nemen aan hun bewegingsprogramma. Een Border Collie alleen maar in een omheind gebied zetten als vorm van lichaamsbeweging is niet genoeg voor ze. Deze honden moeten lichamelijk en geestelijk uitgedaagd worden en als je ze dat niet kunt bieden, zullen ze het zelf doen – ten koste van jouw gazon, meubels, muur of wat er maar verleidelijk uitziet om op te graven of kauwen!  Het zijn zeer snelle, energieke, drukke honden en ze moeten voldoende beweging hebben. Border Collies zijn soms niet zo goed met andere honden, houdt hier rekening mee wanneer je een Border Collie gaat kopen. 

Border Collie kopen uit het asiel? 

Vaker dan ooit tevoren worden Border Collies in Nederland en België gewoon in de steek gelaten, naar plaatselijke asielen gebracht waar je ze kunt kopen of ter adoptie aangeboden. Sommige hebben gedragsproblemen die verholpen kunnen worden, maar de meeste zijn perfecte honden.  Vaak is het beter om een oudere hond te adopteren, omdat je dan een beter beeld hebt van hoe de volwassen hond eruit zal zien en een duidelijker idee hebt van zijn temperament. In het verleden is gebleken dat geredde Border Collies een hechte band hebben met hun adoptiegezinnen.  Deze honden lijken te begrijpen wanneer ze in een permanent nieuw huis zijn geplaatst waardoor je prima een Border Collie uit het asiel kunt kopen of adopteren. 

Herplaatsingscentra

Er zijn tal van opvangcentra in Nederland waar je een Border Collie kunt vinden. Er zijn ook ras specifieke opvangcentra in Nederland die gespecialiseerd zijn in Border collies. Goede opvangcentra moeten je op de hoogte brengen van eventuele gezondheids- en gedragsproblemen. Je vindt verschillende soorten border colli’s in opvangcentra en ook om verschillende redenen. Wanneer je een volwassen Border collie wil is een herplaatsingscentra de beste optie. Je kan ook border colli’s met stamboom of showlijn border colli’s vinden in het asiel. Als een border collie in zo’n centra te koop is betekent het niet dat deze hond niet deugt, het kan zijn dat de baasjes simpelweg geen tijd meer hebben of niet weten hoe ze met een border collie om moeten gaan.

Marktplaats

Als je de border collie van marktplaats koopt, zorg er dan voor dat jouw puppy goed gesocialiseerd is en alle noodzakelijke screeningstests, gezondheidscontroles en vaccinaties heeft gehad. Het is heel belangrijk dat Collie-puppy’s van een particulier al vroeg de juiste socialisatie krijgen, dus vraag de fokker altijd hoe hij dit aanpakt. We raden aan om een fokker te zoeken die is erkend, omdat deze aan hogere eisen voldoet. Bekijk alle red flags die er maar zijn op het moment dat je een border collie van marktplaats koopt en zorg er ook voor dat je een huisbezoek doet voordat je de border collie pup, blue merle of misschien volwassene koopt.

Voorbereidingen Border Collie kopen 

Het is bijna tijd om je nieuwe Border Collie puppy te gaan kopen  / op te halen en je bent erg opgewonden. Je hebt maanden, misschien zelfs langer, besteed aan het plannen van de komst van de nieuwe Border Collie puppy. Er zijn een paar dingen die je moet doen voordat de Border Collie puppy thuiskomt. Je Border Collie pup zal tot 15 jaar bij je blijven wonen, dus je moet er alles aan doen om de komst zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dingen die je nodig hebt zijn onder andere een halsband en riem, waterbakjes, een bed en een kennel. Het betekent ook dat je met alle andere leden van het huishouden moet bespreken hoe je samen kunt werken om de Border Collie puppy die je gaat kopen een consistente en rustige omgeving te geven om in thuis te komen.

Border Collie spullen kopen

Winkelen voor de nieuwe Border Collie puppy die je van plan bent te kopen is leuk, maar het is niet nodig om een fortuin uit te geven. Je hebt twee kommen nodig, één voor water en één voor voedsel. Roestvrij staal is het beste, omdat het hard is, moeilijk omver te stoten en onmogelijk voor Border Collie puppy om op te kauwen. Koop gewoon een paar speeltjes, zoals een piepspeeltje, een bal en een zacht speeltje. Ze hebben er niet veel nodig en je wilt dat ze leren om met jou en het gezin te spelen. Leg een voorraad botten en traktaties aan als beloning en voor de training. Rauwe kippenvleugels zijn uitstekend voor een jonge Border Collie pup en dat geldt ook voor natuurlijke traktaties zoals gedroogde lever en runderkluiven. Houd er rekening mee dat je niet alleen de Border Collie zelf gaat kopen, maar er ook aanschafkosten zijn voor benodigdheden. 

kopen border collie

Border Collie  puppyproof huis

Het is een goed idee om jouw huis puppyproof te maken wanneer je een Border Collie gaat kopen, zodat jouw Border Collie zich niet kan bezeren of dierbare bezittingen kan vernielen. Zorg ervoor dat er geen elektrische snoeren bungelen waar de Border Collie puppy ze kan vinden, en zorg ervoor dat er niets op de grond ligt wat de Border Collie puppy kan oppakken en zich kan bezeren. Blokkeer de toegang tot delen van het huis waar het moeilijk is om toezicht te houden op de Border Collie puppy wanneer je bezig bent.

Border Collie kopen – Prijs 

Een Border Collie prijs verschilt erg van waar je de hond gaat kopen. Een Nederlandse of Belgische fokker met een stamboom Border Collie heeft vaak een vraagprijs van tussen de 800 en 1200 euro. De prijs van een Border Collie adopteren uit het asiel of via Marktplaats kan veel lager uitvallen. Vergeet niet dat het geld dat je investeert in een gezonde puppy een investering is in 12-15 of meer jaren van een prachtige relatie met jouw hondenvriendje. Je betaalt voor het denkwerk, de tijd, de kosten en de expertise van een gerenommeerde fokker. Pups zijn meestal klaar om de fokker of de moeder te verlaten als ze ongeveer 7-8 weken oud zijn. Ze moeten dan volledig gespeend zijn en vast voedsel eten. Je moet een plaats in jouw huis hebben gekozen om de puppy te houden en plannen hebben gemaakt om de nieuwe puppy aan zijn vreemde nieuwe omgeving te laten wennen. Bereidt dit dus goed voor, voor je de Border Collie gaat kopen. 

Eten voor de Border Collie kopen

Vraag de Border Collie fokker of het adres waar je deze gaat kopen om aanbevelingen over voeding.  Hoewel de meningen hierover uiteenlopen, is een door een dierenarts aanbevolen, uitgebalanceerde puppyvoeding voldoende.  Te veel calcium veroorzaakt te veel botopbouw en verstoort de rijping van het kraakbeen, en draagt mogelijk bij tot de ontwikkeling van structurele problemen. Voor meer informatie over het opvoeden, kopen en verzorgen van de Border Collie, raden we het Border Collie Handboek aan 

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden