Border collie x husky

De Border collie x husky pup is erg nieuw op de kruising scene, en als zodanig is er momenteel erg weinig informatie over hem online in vergelijking met de meeste andere hybride rassen. De informatie die over hem beschikbaar is, is afkomstig van de kleine groep puppy’s die tot nu toe geboren zijn. Als zodanig is de informatie misschien niet helemaal overtuigend. Zoals bij elke designerpup kan hij genen erven van beide ouders, het is echt een genenpoel loterij. Dus zolang je je voorbereidt op alle eventualiteiten zul je niet teleurgesteld worden in de Border collie en Husky mix.

Border Collie Husky mix

De Border collie x husky pup is de nakomeling van twee prachtige honden. Welke ouder hij ook krijgt, je weet dat u gegarandeerd een verbluffend mooie pup zult hebben. De Border Husky mix erft een sublieme intelligentie, en een uithoudingsvermogen dat niet te verslaan is. Hij erft misschien de koppigheid van zijn Husky ouders, en hij erft misschien de afstandelijkheid van zijn Border Collie tegenover vreemden, Maar hij is zeer liefdevol en aanhankelijk met zijn familie. De Border collie x husky kruising is een zeer sociale pup die ervan houdt om altijd in het middelpunt van de belangstelling te staan, en hij zal deze eigenschap waarschijnlijk erven van zijn Husky-ouder. Het is waarschijnlijk dat hij ook de babbelzucht van het Husky-ras zal erven. U moet voorbereid zijn op een hoop gekwetter en lawaai van uw pup, maar het is inderdaad een zeer onderhoudende eigenschap.

border collie x husky

Ouders Border collie x husky

Zijn ouder, de Collie, wordt vaak bestempeld als de beste herdershond ter wereld, en niet voor niets! Zijn herdersinstinct is zo sterk dat deze eigenschap vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven, zelfs als de honden nooit als herdershond hebben gewerkt. Dit is fantastisch nieuws als je de Border Husky mix als werkhond wilt gebruiken, maar dit is mogelijk niet zo geweldig met jonge kinderen en andere dieren. Het is waarschijnlijk dat hun instinct om te hoeden zal worden afgebogen op jonge kinderen en andere dieren, en het is ook waarschijnlijk dat hij hun bijttechniek zal inzetten. Om deze reden is de Border collie x husky kruising niet geschikt voor andere huisdieren in het huishouden, of huishoudens met zeer jonge kinderen, om verwondingen door ongelukken te voorkomen.

Grootte en uiterlijk 

De Border collie x husky mix is een middelgrote hond en hij meet tussen de 18 en 22 inch hoog, van poot tot schouder. Hij weegt tussen de 30 en 45 pond. Hij is iets compacter dan zijn Husky ouder, maar groter en gespierder dan de Collie. Terwijl de meeste hybride honden de neiging hebben meer op de ene ouder te lijken dan op de andere, heeft de Border Husky mix meestal de Border Collie zwarte en witte kleur, met een Husky uiterlijk. Hij behoudt zijn wolfachtige en wilde uiterlijk, maar met een minder imposante uitstraling. Ze hebben ook vaak doordringende blauwe ogen die hij erft van zijn Husky ouder, en soms hebben ze ook twee verschillend gekleurde ogen. Hun oren zijn vergelijkbaar met die van zijn Husky-ouder en ze zijn half rechtop en alert.

Bewegingsvereisten & leefomstandigheden

De Border Collie en de Siberian Husky zijn energieke honden die veel beweging nodig hebben. De Border Collie heeft ten minste 60 minuten beweging nodig en de Husky heeft ten minste 90 minuten beweging per dag nodig, dus welke energie ze ook erven, je weet dat je een intens energieke hond in je handen zult hebben. De Border collie x husky kruising zal ook gedurende de dag mentale stimulatie nodig hebben, bovenop zijn behoefte aan beweging. Typisch is dat de Collie gedreven wordt door voorwerpen, terwijl de Husky gedreven wordt door voedsel. Dus als u eenmaal weet wat jouw pup drijft, gebruik het dan in jouw voordeel. Met apporteren of touwtrekken spelen, of met traktaties gevuld puzzelspeelgoed, stimuleert u zijn geest. Zo stel je de Border collie x husky in staat om te interageren met zijn lichaam.

border collie husky kruising

Meer weten?

Wil je meer weten over het opvoeden van de border collie en alle kruisingen die er zijn, klik dan hier! Voor vragen over dit artikel of algemene vragen kan je altijd mailen naar info@bordercollieblog.nl

border collie boek

Border Collie Handboek Downloaden