Zo zorg jij dat je bordercollie voldoende beweging krijgt

Het is natuurlijk geen verrassing dat voldoende beweging belangrijk is voor een hond. Waar dit bij het ene ras een uur per dag is, kan het dus ook heel goed zijn dat jouw trouwe viervoeter voldoende heeft aan een half uur per dag. Omdat het wel belangrijk is dat je zorgt voor voldoende beweging, hebben we een aantal handige tips voor je. De meeste mensen denken namelijk vaak aan een stevige wandeling, terwijl er nog zoveel meer mogelijkheden zijn om je hond lekker te laten ravotten. Zo vind je op de website van hondjesinfo nog veel meer handige tips rondom de verzorging van je hond en bespreken we in dit artikel een aantal tips met je, zodat ook jouw hond voldoende kan bewegen.

Ga voor een lange wandeling

De meest voor de hand liggende manier om voldoende te bewegen met je hond, is het maken van een lekkere lange wandeling. Vooral wanneer het buiten weer wat aangenamer wordt, vinden de meeste baasjes het dan ook helemaal niet erg om er even lekker op uit te gaan met hun hond. Lange wandelingen zijn ideaal voor Border Collies, aangezien deze honden erg actief zijn en veel beweging nodig hebben. Probeer je hond minstens één uur per dag uit te laten voor een lange wandeling. Het verkennen van nieuwe routes is ook een goed idee, omdat het je hond mentaal zal stimuleren. Ga je een flink eind wandelen, zorg dan wel voor voldoende water. Zo kun je bijvoorbeeld een drinkbak hond zonder morsen meenemen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je hond er alles naast gooit. Neem vervolgens ook wat lekkers mee, zodat je je hond kunt belonen.

border collie beweging

Spelen met je hond

Niet alleen wandelen zorgt voor de nodige beweging, ook spelen is een goede manier om dit te kunnen doen. Spelen is erg belangrijk voor Border Collies, omdat deze honden ervan houden om te spelen. Spelletjes als fetch en frisbee zijn geweldige manieren om je hond zowel fysiek als mentaal te stimuleren. Dit heeft als voordeel dat je het bijvoorbeeld ook gewoon prima in je tuin kunt doen of in een losloopgebied voor honden. Helemaal handig voor wanneer je zelf misschien wat minder mobiel bent en zo je hond dus wel lekker kunt laten rondrennen. Merk je dat je hond wat vermoeider begint te raken, dan is het ook belangrijk je hond even wat rust te geven. Ze willen nog weleens uit enthousiasme vergeten dat ze even moeten stoppen.

Agility training

Agility training is een geweldige manier om jouw hond te trainen en te stimuleren. Bij agility training leert jouw hond verschillende hindernissen en obstakels, zoals sprongen, tunnels en slalomstokken te overwinnen. Deze training vereist niet alleen fysieke vaardigheden, maar ook mentale stimulatie en gehoorzaamheid van jouw hond. Border Collies zijn vaak erg geschikt voor agility training vanwege hun intelligentie, snelheid en atletisch vermogen. Begin met eenvoudige oefeningen en bouw geleidelijk aan de moeilijkheidsgraad op. Met de juiste training en begeleiding kan agility training een leuke en uitdagende activiteit zijn voor jou en jouw hond.