De oren van je hond verzorgen doe je zo

Als je een hond hebt, is het heel belangrijk dat je met regelmaat de oren van je huisdier goed bekijkt en schoonmaakt. Hiermee kun je namelijk de vorming van oormijt, die kan leiden tot oorontstekingen, voorkomen of vroegtijdig op het spoor komen. Oormijt hond is erg besmettelijk en niet altijd te voorkomen dus het is zaak dat je goed in de gaten houdt of je hond (en alle andere huisdieren) er geen last van hebben.

Wat is oormijt en hoe behandel je het?

Oormijt wordt veroorzaakt door parasieten die eitjes in de oren van je viervoeter leggen. Het is daarom zaak dat je minstens één keer per week goed de oren van je hond controleert op oormijt. Je kunt er tevens voor kiezen deze goed schoon te maken met een goede oorreiniger. Heeft je hond toch oormijt? Behandel dit dan altijd goed. Hiervoor is speciale reiniger te koop maar als je hond reeds een ontsteking of infectie gekregen heeft, ga dan naar de dierenarts. Deze zal zeker medicatie voorschrijven zodat je hond zo snel mogelijk van zijn klachten af is.

Ga vervelend geurtjes in huis tegen

Een hond in huis betekent vaak dat je de aanwezigheid ook ruikt. Dat is nu eenmaal zo als je een dergelijk huisdier hebt. Je kunt zeker wel wat doen aan hondengeur. Zorg er altijd voor dat je milde producten gebruikt om hondengeur in huis te bestrijden. Kies zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen omdat deze zowel voor je huisdier als voor je meubels gevaarlijk kunnen zijn en schade eraan kunnen toebrengen.

Kies altijd voor milde en veilige producten

Ruikt bijvoorbeeld je bank erg naar je hond? Zorg dat dat je om hondengeur te verwijderen uit de bank een middel kiest dat veilig is voor zowel de bank als je huisdier. Kies middelen die het probleem echt goed aanpakken en niet alleen de geur verbloemen. Kies producten die op tal van ondergronden veilig gebruikt kunnen worden. Het moet zelfs mogelijk zijn om op het huisdier zelf toe te passen. Vermijd producten waaraan stoffen zoals alcohol, parfum, drijfgassen, parabenen en andere mogelijk schadelijke ingrediënten zijn toegevoegd. Online vind je tal van producten waarmee je je huis lekkerder kunt laten ruiken (en minder naar hond). Als je niet goed weet wat te kiezen, vraag dan advies in de dierenspeciaalzaak.